Six Foot Track

Från Katoomba till Jenolan Caves

Vi bestämde oss för att gå på en hike uppe i blue mountains som ligger cirka 2 timmar norr om sydney. När vi kom fram till Katoomba så märkte vi snabbt att det var stor skillnad på temperaturen. Vi hade bara åkt upp cirka 500 meter men det var redan 10 grader kallare. Från Sydney med vanligtvis 30 grader så kom vi till Katoomba som hade cirka 20 grader. Vi hade inte heller packat direkt tjocka kläder.. 
Men vi begav oss ut till en turistinformation för att köpa en karta och en sändare ifall vi skulle bryta något ben eller gå vilse. För om det händer där inne är man rätt fucked. Spåret är cirka 5 mil långt och det finns ingen reception någon stans.
 
Spåret var iallafall helt underbart vackert. Började med djungelatmosfär och sen kändes det som en slagfält i sagan om ringen. Vi gick runt där och blev nästan överkörda av kängurur hela tiden. Så sinnes mycket kängurur. Vi trodde ju som sagt att det skulle vara varmt här uppe. Men på natten sjunk temperaturen ner till 8 grader och vi hade inga jackor eller inget tält och självklart skulle det regna. Så vi kom till en campingplats där vi fick bygga ett tält med våra handdukar av ett gammalt bord. Vi låg och frös hela natten och vaknade upp av att vi visste att vi behövde gå 30 km den dagen. När vi gick dagen därpå så kom vi till en stor flod kallas Cox River som vi behövde gå över med den vingligaste äckligaste hängbron. Riktigt läskig känsla but det gick fine!. Vi klarade alla utmaningar och vi anlände till en annan campingplats och sov under en annan bänk.. Det fanns heller inget vatten så vi var tvugna att dricka regnvatten. Kände mig som bear grylls jr.
Dagen därpå var vi inte långt från våran destination, Jenolan Caves. Där vi besökte något helt fantastiskt en underjordisk grotta. Helt galet vackert.
Nu drar vi till Port Stephens för att vila upp min rygg, tänker aldrig mer bära 14 kg i 5 mil och hänga med sporrarna.
KRAM.
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild frÂn WallpapersWide