Gunnar's Bilder

2013-11-30 @ 08:35:19 Allmänt Kommentarer (0)

Work Hard

2013-11-27 @ 08:30:15 Allmänt Kommentarer (0)
Vi har börjat planera lite hur vill vill göra när vi slutat arbetet här på farmen. Vi har insett att vi behöver ha ganska mycket pengar med oss så våra arbetsdagar är 11 timmar långa... från 07:30-18:30 sen gymmar vi lite vid ställningen kossorna går över innan de skall till slakteriet och sen däckar vi i sängen typ halv 9. Tiden går så jävla snabbt så det är sjukt. Denna veckan har vi tjänat nästan 1000 dollar så vi kommer kunna ha så sjukt kul sen när vi är klara! Igår hjälpte vi till med kycklingarna på farmen. Egentligen är farmen en kycklingfarm, apelsinerna är bara ett sidoprojekt. Så vi lastade av 40.000 kycklingar i en ladugård. Så sjukt jobbigt men en riktigt häftig upplevelse.
 

Farmar lite

2013-11-24 @ 00:21:00 Allmänt Kommentarer (0)
Det blixtrar och regnar och vi sliter 51 timmar i veckan! Vi har slutat sätta apelsinträd i påsar och har gått över till den ännu mer kreativa att klippa av taggarna från träden. Underbart!                              






Jobb!

2013-11-20 @ 10:56:57 Allmänt Kommentarer (0)
Vi har flyttat från ladan och allt det vidriga till vår chefs hus! Bor i hans hall på vår madrass som vi brukar ha i bilen. Det är bättre men vill verkligen bara jobba klart nu och leva livet! Har sparat 12.000 kr på 3 veckor nu så det lönar sig. Men det är så fruktansvärt tråkigt. Och min blogg är sjukt tråkig också.. Men om 2-3 veckor kommer jag dra till sydney och sen bara upptäcka allt och leva livet :D Då jävlar skall jag ha en rolig blogg..

Shelley Beach till The Shed

2013-11-17 @ 03:07:05 Allmänt Kommentarer (1)
Som jag nämnde i det senaste inlägget har vi blivit tvingade att lämna våra jobbarkompisars hus och vi bor nu på farmen där vi jobbar! Kommer lägga upp lite charmiga bilder på vårt fina boende.
Som tack för att vi fick bo hos dem lagade jag en flygande jakob som vi alla delade på framför australienska vem vill bli miljonär. Det har nu börjat storma här och det skall regna 40mm och saken blir inte bättre då vi har hål i taket. Det enda som håller oss vid liv är Michael Bublés fagra röst som sjunger jullåtar för oss. 
 

Bort från tryggheten

2013-11-12 @ 11:41:48 Allmänt Kommentarer (0)
Vi har under den senaste veckan haft tillgång till dusch internet och spis hos våra jobbarkompisars hus. Idag fick vi reda på att de inte orkade ha kvar oss! Så vi får flytta tillbaka in i djungeln. Från dusch värme och tv till ett eluttag i en container..
Kommer inte kunna uppdatera på ett tag men nu blir det iallafall lite äventyr.
Kramar eran Virre i australien.

Helg

2013-11-11 @ 08:32:05 Allmänt Kommentarer (0)
Nu har jag jobbat sex dagar i sträck. Tjänar typ 5000kr i veckan så det är ändå riktigt värt det, men helvete vad tråkigt det är! I lördag's kväll drog vi till Woodport som tydligen skall vara en av de bästa nattklubbarna around. Tre våningar och en stor uteservering med riktigt mycket folk. Har förstått att man antingen är sjukt skön här eller riktigt oskön. Antingen får man en kram av folk eller så vill de slåss finns inget riktigt lagom. Vi parkerade vår van typ 200 meter ifrån nattklubben så istället för att köpa drinks på klubben så drog vi till vår van och drack 60% rom som vi fick från en av killarna vi bor hos. Värd typ 800kr och han ville inte ha den :D Så den fick göra vår kväll lite roligare! Vi pendlade lite från vår van till klubben och var almänt ekomomiska. Hade en riktigt go kväll dock en hemsk morgon. Vi vaknade upp riktigt bakis av att det står en man och bankar på vår bil och skriker att vi har spelat högmusik hela kvällen och att han är sugen på att slåss. Så vi hoppar från vår madrass i bagaget till ratten och kör till Terigal beach där vi spenderar en härlig ledig dag på stranden med en redig frulle.

Kreativt arbete

2013-11-08 @ 10:40:58 Allmänt Kommentarer (0)

Sämsta uppdateraren OZ

2013-11-08 @ 09:42:43 Allmänt Kommentarer (0)
Jävlar vad jag sliter på den här jävla farmen! Jag och Gunnar har sammanlagt planterat över 2500 apelsinträd och vi kommer förhoppningsvis att få jobba här ett tag till! Vi får 17 dollar i timmen vilket är typ 125 kronor. Helt allright för att vara backpacker! På fritiden försöker jag lära mig att surfa vilket är hur svårt som helst. Vi har ställt våran van hos killarna vi jobbar meds tomt. Så vi softar inne hos dem hela tiden använder deras spis & dusch osv. Det som är lite sjukt är att de fortfarande bor hos sin mamma och är 21 22 och 23, tre bröder. Men helt perfekt läge typ 300 meter från en stor sandstrand där nästan ingen är. 
Cheers!
 

Road trip & shit

2013-11-02 @ 09:41:00 Allmänt Kommentarer (0)
Helvete
vad mycket jag har gjort under den senaste veckan! Allting började med att jag och min tyska kompis Gunnar fick ett farmjobb där vi skulle plocka apelsiner norr om Sydney. Så vi gick online på Gumtree som är som blocket och köpte en Van Nissan Vanette "Vanessa". Efter ungefär 1 timma roadtrip så sprängs hela kylningssystemet i bilen och vi tvingas köra av till vägkanten mitt på motorvägen. Vi blir bärgade tillbaka till verkstaden där vi köpte bilen och bilen kunde inte bli lagad på två dagar så vi bodde utanför en verkstad i en förort till melbourne i två dagar medens vi väntade på att bilen skulle bli klar.
Två dagar senare beger vi oss iväg och efter två timmar blir bilen överhettad och vi öppnar kylarsystemet för att titta hur det ser ut. Då sprutar kokande vatten ut och träffar Gunnar i ansiktet så han fick världens brännmärke och hela bilen blev helt brun av vidrigt vatten... Men efter den incidenten så har bilen gått som en liten stjärna.
Vi stannade till i Canberra längs vägen till jungeln i central coast och besökte parlamentet där vi läste Manga Carta riktigt intressant faktiskt! Två dagar försent till farmen men det var lugnt för bonden! Så vi satte igång och plockade apelsiner och efter 8 timmar hade vi plockat 1,2 ton helvetes apelsinjävlar och tjänat 35 dollar var. Så sjukt illa. Så vi drog ifrån farmen körde nästan över en peacock och körde in på varje farm vi såg längs vägen. Vi kom fram till en farm där de planterar träd och fick jobb! Så nu sitter jag hemma hos mina jobbkompisar i Central Coast precis vi havet och letar efter surfbrädor på gumtree. Imorgon skall jag plantera fler träd och ser väl lite halvt fram imot det! men tjänar 17 dollar i timmen så det är soft. 

Design av Tasnim
Headerbild frÂn WallpapersWide